Ακολουθήστε μας

Εκλογές

election2

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

IATREIOKOINONIKISAPOSTOLIS LOGO

Web TV

 

Αναζήτηση

Ανακοίνωση της ΔΗ.Κ.Ι. –Ι.Σ.Α.: Δεν έχουν θέση στον ιατρικό χώρο, οι διασπαστές του δίκαιου αγώνα μας

Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις που εκδίδει ο επικεφαλής της Ν.Ι.ΚΙ. –Ι.Σ.Α. και οι επιθέσεις του σε βάρος της σημερινής Διοίκησης του Ι.Σ.Α., υπηρετούν έναν και μόνον στόχο, τη διάσπαση του αρραγούς ιατρικού μετώπου και τη διευκόλυνση της τρόικας κι όσων έχουν αναλάβει για λογαριασμό της την εφαρμογή των πολιτικών της στο χώρο της υγείας.

Οι ιατροί μέλη του Ι.Σ.Α. γνωρίζουν καλά την προσωπική διαδρομή του επικεφαλής της Ν.Ι.ΚΙ. – ΙΣΑ αυτά τα χρόνια που δοκιμαζόμαστε όπως όλοι οι Έλληνες, από τις συνέπειες της κρίσης και την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

Γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος:

Πρώτον, είναι αυτός που αφού πρώτα εξασφάλισε την εκλογή του στο Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. μέσα από τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΔΗ.Κ.Ι., στη συνέχεια αφού είδε ότι δεν μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος, επέλεξε το ρόλο του διασπαστή της παράταξης, βάζοντας πάνω από αρχές και αξίες μας τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Δημιούργησε μια νέα παράταξη, απλά και μόνον για να ικανοποιήσει τα προσωπικά του σχέδια, ενώ στα διοικητικά συμβούλια του ΙΣΑ απαξιούσε να παρίσταται, αδιαφορώντας κατ’ αυτό τον τρόπο ακόμα και για την ενημέρωση του για τα θέματα των ιατρών, τα οποία αγνοεί παντελώς.

Δεύτερον, είναι αυτός που υπερασπίζεται συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια τις επιλογές της τρόικας στο χώρο της υγείας, επιλέγοντας το ρόλο του μόνιμου υποστηρικτή όλων των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές που προωθούν σε βάρος του ιατρικού κόσμου και των ασφαλισμένων.

Τρίτον, είναι μονίμως απών από όλους τους αγώνες που έχουμε δώσει όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, για να υπερασπίσουμε την επιστημονική κι επαγγελματική αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας, αλλά και το δικαίωμα των ασθενών για ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Την ώρα που η σημερινή Διοίκηση του Ι.Σ.Α. διεκδικεί την υπογραφή συλλογικής σύμβασης για λογαριασμό του συνόλου των συναδέλφων, ο επικεφαλής της Ν.Ι.ΚΙ. –ΙΣΑ καλεί τα μέλη μας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με επαχθείς όρους. Την ώρα που η σημερινή Διοίκηση του Ι.Σ.Α. διεκδικεί την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την ανατροπή άστοχων πολιτικών όπως το rebate και το clawback, ο επικεφαλής της Ν.Ι.ΚΙ. – ΙΣΑ δηλώνει απών και από τον αγώνα αυτό.

Είναι προφανές ότι τον κ. Ελευθερίου μόνο ένα πράγμα τον ενδιαφέρει, η εξυπηρέτηση των προσωπικών του φιλοδοξιών. Κι όχι τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των ιατρών, που υποκριτικά δηλώνει ότι υπερασπίζεται. Ο κ. Ελευθερίου έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι είναι ο «πρόθυμος συνεργάτης» της τρόικας και των πολιτικών της στο χώρο της Υγείας. Είναι ο «συνεπής διασπαστής» του ιατρικού κόσμου. Για τη στάση του αυτή θα κριθεί σύντομα από τους συναδέλφους μας μέλη του Ι.Σ.Α., στις προσεχείς εκλογές του Συλλόγου μας.

Η ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α. παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων του ιατρικού κόσμου, αλλά και για τη δημιουργία ενός διαφανούς, νοικοκυρεμένου, σύγχρονου και ποιοτικού συστήματος υγείας στη χώρα μας, προς όφελος όλων των πολιτών.