Ακολουθήστε μας

Εκλογές

election2

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

IATREIOKOINONIKISAPOSTOLIS LOGO

Web TV

 

Αναζήτηση

Μήνυμα Υποψηφίου Πρόεδρου Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη


PATOULISs

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την τετραετία που λήγει, ως Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α., κάτω από άκρως αντίξοες συνθήκες και την ψήφο εμπιστοσύνης σας, δώσαμε και δίνουμε μάχες απέναντι σε ένα σιδηρόφρακτο Υπουργείο Υγείας, εκτελεστικό όργανο του «Αποφασίζουμε και διατάσουμε» των Βρυξελών

Απέναντι σε μια Πολιτική Ηγεσία του εφιππεύουσα καλάμον και αρνούμενη το δημοκρατικό διάλογο στο μεγαλύτερο Επιστημονικό Σύλλογο της χώρας τον Ι.Σ.Α.

Απέναντι σε μία Αριστερή Μνημονιακή Κυβέρνηση οδοστρωτήρα στο χώρος της υγείας, πυλώνα βασικό του Κοινωνικού  Κράτους, με θύματα τους Έλληνες Πολίτες και τους Υγειονομικούς

Δεν διστάσαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, να βάλουμε το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, να καυτηριάσουμε και να καταδικάσουμε αλαζονικές συμπεριφορές και να συγκρουστούμε με τους υπεύθυνους παντοιοτρόπως.

Η διαχρονική σύγκρουσή μας με τους Μνημονιακούς Υπουργούς Υγείας του παρελθόντος, με κορωνίδα τους παρόντες είχα και έχει το χαρακτήρα της κατά μέτωπο επίθεσης, ενάντια στα αντιλαϊκά νομοσχέδιά τους, που βάζουν ταφόπλακα στο καταρρέον Σύστημα Υγείας.

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί.

Το Μπαράζ παρεμβάσεών μας προς τα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας, Οικονομικών και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή, υπερβαίνουν τις 1200.

Αναρίθμητες και οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη, όπου πετύχαμε να διασώσουμε σημαντικά κεκτημένα.

Ατελείωτες οι συναντήσεις με Προέδρους και Δ.Σ. Οργανισμών σχετιζομένων με τη Υγεία ΕΟΠΥΥ κ.α., με ικανοποιητικό αριθμό θετικών αποφάσεων.

Είχαμε και έχουμε συνεχή επαφή με τις Επιστημονικές και Επαγγελματικές Ενώσεις Ιατρών και κοινές αποφάσεις, καθώς και σημαντικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις.

Κάθε αμερόληπτο μέλος του Ι.Σ.Α., οφείλει να αναγνωρίσει, ότι ο Ι.Σ.Α. πρωτοστάτησε παντοιοτρόπως και δεν άφησε το παραμικρό να πέσει κάτω και ευχαριστούμε τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη, συμμετοχή και στήριξη, στους δύσκολους αγώνες.

Δυστυχώς στους αγώνες αυτούς, ολιγομελείς ομάδες συγκεντρωμένων συμφερόντων, λειτούργησαν ως «Δούρειος Ίππος», σε βάρος των Ασφαλισμένων και των Συναδέλφων τους.

Ως Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α., την κρίσιμη αυτή περίοδο της κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους, προσβλέπουμε στην διατήρηση ενός αρραγούς και ενιαίου Μετώπου των Ιατρικών Φορέων και του Ιατρικού Κόσμου, διότι αποτελεί νομοτελειακά, καθήκον μας και αναγκαιότητα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, είναι η ώρα της συνέχισης της αντίδρασης, είναι η ώρα της συσπείρωσης και της έκφρασης μαζικά της οργής και της αγανάκτησής μας.

Είναι οι στιγμές που πρέπει να καθορίσουμε το μέλλον και ΟΧΙ να αφήσουμε να συνεχίσουν να το προδιαγράφουν «οι άλλοι».

Να συνεχίσουμε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις μας, με προτάσεις ρεαλιστικές, βιώσιμες και πραγματοποιήσιμες.

Όσοι εθελοτυφλούν και πιστεύουν ότι αποστασιοποιημένοι και μη συμμετέχοντες στους κοινούς αγώνες πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες, θα συνεχίσουν να διαψεύδονται.

Μόνο ενωμένοι με προσπάθειες και θυσίες θα δώσουμε ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Θέλουμε να γνωρίζετε, ότι όλες οι δραστηριότητές μας εκπορεύονται αποκλειστικά από την ανιδιοτελή πρόθεσή μας, αλλά και από τα πιστεύω μας, ότι ο συνδικαλισμός είναι προσφορά στον συνάδελφο, καμία αντιπαροχή.

 

Από εδώ και πέρα η σιωπή θα είναι συνενοχή και η απραξία αυτοχειρία.

Μόνο με ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΕΣ λύνονται τα προβλήματα.

Στις Εκλογές 21-22 Οκτωβρίου Όλοι Μαζί αποφασίζουμε για το μέλλον μας.

 

Γιώργος Πατούλης

Υποψήφιος Πρόεδρος Ι.Σ.Α.