Ακολουθήστε μας

Εκλογές

election2

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

IATREIOKOINONIKISAPOSTOLIS LOGO

Αναζήτηση

Ο ΙΣΑ καλεί Φορείς, Επιστημονικές Ενώσεις και Συλλόγους Ασθενών να καταθέσουν τις απόψεις τους για το Σχέδιο Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που απειλεί τη Δημόσια υγεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τις επιστημονικές Ενώσεις και τους Φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που απαξιώνει τον ιατρικό κόσμο και απειλεί τη Δημόσια υγεία.

Ο ΙΣΑ έχει δεχθεί τα τελευταία 24ωρα που δόθηκε το Σχέδιο Νόμου σε δημόσια διαβούλευση, τις διαμαρτυρίες πολλών ιατρών μελών του που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το αναχρονιστικό και επικίνδυνο πλαίσιο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που επιχειρεί να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση.

Ο ΙΣΑ προτίθεται να καλέσει τους Συλλόγους Ασθενών να καταθέσουν τις απόψεις τους γιατί πλήττεται σημαντικά η πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας .Καθώς μπαίνουν εμπόδια στην πρόσβασή τους, στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας που στελεχώνει τα συστήματα υγείας των υπολοίπων χωρών.

Το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να δημιουργήσει ένα συγκεντρωτικό και αναχρονιστικό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα παρέχει σε μαζικό επίπεδο υποβαθμισμένες υπηρεσίες χωρίς να αξιοποιεί την υψηλή εξειδίκευση των ελλήνων γιατρών που αποτελεί το δυνατό χαρτί της χώρας μας στον υγειονομικό τομέα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που άφησε να καταρρεύσουν τα Κέντρα Υγείας και οι Μονάδες του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση επιχειρεί τώρα να δημιουργήσει νέες αποδυναμωμένες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους.

Ο ΙΣΑ ζητά να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ το Σχέδιο Νόμου για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας γιατί υποβαθμίζει δραματικά τη Δημόσια υγεία


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ