Ακολουθήστε μας

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

IATREIOKOINONIKISAPOSTOLIS LOGO

Web TV

Ενημέρωση για τις ενέργειες του ΙΣΑ αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνέχεια των πολλαπλών ενεργειών του, αναφορικά με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιατρών, επιθυμεί να διευκρινίσει στα μέλη του ότι η καταληκτική ημερομηνία της 30 Ιουνίου 2017, δεν συνδέεται με τον χρόνο παραγραφής των αξιώσεων των ιατρών, αλλά με την προθεσμία που τάσσει η σχετική διάταξη στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να προβεί στην σχετική αποπληρωμή.

Ειδικότερα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από τον Δεκέμβριο του έτους 2015 ο ΙΣΑ απέστειλε Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τον ΕΟΠΥΥ (για το εξώδικο πατήστε ΕΔΩ), αιτούμενος την πληρωμή των δεδουλευμένων ποσών των ιατρών. Εν συνεχεία ακολούθησε σειρά επιστολών και πιέσεων προς τους αρμόδιους φορείς, ώσπου τον Δεκέμβριο του έτους 2016 προχώρησε σε αναφορά στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών (για την αναφορά πατήστε ΕΔΩ), προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για την μη πληρωμή των οφειλομένων των ιατρών. Τον Μάρτιο του 2017 αποστείλαμε εκ νέου Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τον ΕΟΠΥΥ (για το εξώδικο πατήστε ΕΔΩ), ώστε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ιατρών – μελών μας.

Ο Ι.Σ.Α., δια του Προέδρου του, κου. Γεώργιου Πατούλη, έχει ήδη ζητήσει νομοθετική ρύθμιση τόσο αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, όσο και για το ζήτημα της παραγραφής, η οποία υπενθυμίζουμε πως είναι πενταετής.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μάχεται έως ότου αποπληρωθεί και ο τελευταίος ιατρός-μέλος του.

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο ΙΣΑ αποφάσισε εκπτώσεις στην ετήσια συνδρομή των πολύτεκνων και τρίτεκνων μελών του

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε να γίνουν ειδικές εκπτώσεις, στην συνδρομή των πολύτεκνων και τρίτεκνων μελών του.

Ειδικότερα:

1. Για τους υπερπολύτεκνους γιατρούς (έξι τέκνα και άνω) και εφόσον έχουν ετήσιο πραγματικό οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 €, απαλλαγή από την ετήσια συνδρομή του ΙΣΑ.

2. Για τους πολύτεκνους γιατρούς αυτούς δηλ. που έχουν τέσσερα ή πέντε παιδιά και εφόσον έχουν ετήσιο πραγματικό οικογενειακό εισόδημα, κάτω από 45.000 €, μείωση της ετήσιας συνδρομής του ΙΣΑ κατά 50%.

3. Για τους τρίτεκνους γιατρούς και εφόσον έχουν ετήσιο πραγματικό οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 €, μείωση της ετήσιας συνδρομής του ΙΣΑ κατά 25%.

Για όλες τις περιπτώσεις, η συνδρομή για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο 20,00 € που συνεισπράττεται με την συνδρομή του ΙΣΑ καταβάλλεται κανονικά συν το χαρτόσημο.

Σημειώνεται ότι τα τέκνα θεωρούνται προστατευόμενα μέχρι την ενηλικίωσή τους, δηλ. τα 18 έτη και εφόσον σπουδάζουν μέχρι τα 24 έτη.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζουν οι γιατροί είναι τα εξής: πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και εκκαθαριστικό της εφορίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι το ΚεΣΥ επιχειρεί να φιμώσει και να απαξιώσει το θεσμικό ρόλο των Ιατρικών Συλλόγων παρεμποδίζοντας το πειθαρχικό τους έργο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας αρνήθηκε με προκλητικό τρόπο, να απαντήσει σε ερώτημα που του έθεσε ο ΙΣΑ, το οποίο εμπίπτει στην αρμοδιότητά του και προέκυψε κατά την εξέταση πειθαρχικού φακέλου, απαξιώνοντας το θεσμικό ρόλο και παρεμποδίζοντας το έργο του ΙΣΑ.

Το ΚεΣΥ όχι μόνο αρνήθηκε να ασκήσει το έργο που επιτελεί παρεμποδίζοντας τις διαδικασίες διαφάνειας και αυτοκάθαρσης του ΙΣΑ αλλά εκφράστηκε με απαξιωτικό τρόπο για τους Ιατρικούς Συλλόγους ,υποβιβάζοντας το θεσμικό τους ρόλο.

Ειδικότερα ο ΙΣΑ στις 16-01-17 ζήτησε από το ΚεΣΥ, να γνωμοδοτήσει σχετικά με τις ιατρικές ειδικότητες ,οι οποίες δύνανται να προβαίνουν σε πράξεις αφαίρεσης κονδυλωμάτων, στα πλαίσια εξέτασης πειθαρχικού φακέλου.

Μετά από τρείς μήνες ,στις 20-04-17 το ΚεΣΥ απάντησε προκλητικά ότι..επιστρέφει το έγγραφό του ΙΣΑ και του ζητά τα ερωτήματά του να αποστέλλονται στον ΠΙΣ, μέσω του οποίου θα διαβιβάζονται στις αρμόδιες αρχές!

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι με το εν λόγω έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚεΣΥ καθηγητής Κώστας Μάρκου, επιχειρείται να παρεμποδιστεί ο πειθαρχικός έλεγχος, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για τυχόν σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται.

Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά που στοχεύει στην απαξίωση του θεσμικού ρόλου του ΙΣΑ, υπηρετεί μια συντονισμένη προσπάθεια φίμωσης των Ιατρικών Συλλόγων πίσω από την οποία κρύβονται πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες

Ο ΙΣΑ ζητά από το ΚεΣΥ και προσωπικά από τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής Κ. Μάρκου, να ανακαλέσει και ν ανταποκριθεί άμεσα στο έργο που του έχει ανατεθεί αποστέλλοντας τη γνωμοδότηση που του ζητήθηκε.

Η υποβάθμιση του ρόλου του ΚΕ.Σ.Υ. υπό την Προεδρία του Καθ. κ. Κ. Μάρκου

Προς τον
κ. Κ. Μάρκου
Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Υ.
Μακεδονίας 8
Αθήνα

Αθήνα, 11.6.2017

ΑΠ 20351

Θέμα: Η υποβάθμιση του ρόλου του ΚΕ.Σ.Υ. υπό την Προεδρία του Καθ. κ. Κ. Μάρκου

Κύριε Πρόεδρε,

Επιλέξατε να επιτεθείτε προσωπικά στον Πρόεδρο κ. Πατούλη επί ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Λυπούμεθα ειλικρινά που μετά από πέντε ολόκληρους μήνες το ΚΕ.Σ.Υ. και σεις προσωπικά ανακαλύψατε και επικαλεστήκατε μία, επί εξήντα σχεδόν έτη, ανενεργή διάταξη νόμου για να αποφανθείτε ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σε δύο ερωτήματα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ερωτήματα μάλιστα που δεν αφορούσαν γενικής φύσεως ζητήματα, αλλά ζητήματα αποκλειστικής αρμοδιότητας των Ιατρικών Συλλόγων.

Ουδείς εκ των προκατόχων σας το είχε πράξει μέχρι σήμερα.

Στα έτη της κρίσης, σε εποχές όπου η ανάπτυξη και η άμεση λύση οποιουδήποτε ζητήματος ταλανίζει το ιατρικό σώμα και τον μαχόμενο Έλληνα ιατρό αποτελούν για όλους μας, αλλά περισσότερο για τα θεσμικά όργανα, ηθική τουλάχιστον υποχρέωση, σεις αδρανήσατε και τελικώς αρνηθήκατε να λάβετε θέση.

Δώσατε ένα σαφές μήνυμα και ένα δείγμα γραφής προς κάθε Έλληνα ιατρό. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την ενημέρωση κάθε ιατρού της χώρας.

Υποβαθμίζετε έμπρακτα το ρόλο και το κύρος του ΚΕΣΥ και σας διαβεβαιώνουμε ότι καθ΄ όν χρόνο προεδρεύετε δεν θα απευθύνουμε άλλο ερώτημα προς σας, είτε απευθείας, είτε δια του ΠΙΣ.

Κοινοποίηση : Όλους τους ΙΣ της χώρας

Π.Ι.Σ.

Συνάντηση του ΙΣΑ με την ΠΕΙΒ και την ΕΕΙΒ/ΕΙ για τα ζητήματα αντιποίησης

Ο ΙΣΑ θα προσφύγει στον εισαγγελέα και θα επιβάλλει πρόστιμα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα θέματα της ειδικότητας της ιατρικής βιοπαθολογίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας κος Ν. Μαλισιόβας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής και Αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ κα. Χ. Νικολάου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΙΒ/ΕΙ κος Σ. Χατζηπαναγιώτου, η Γενική Γραμματέας της ΠΕΙΒ και ΕΕΙΒ/ΕΙ   κα Π. Παρασκευοπούλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρότατα θέματα της ειδικότητας της ιατρικής βιοπαθολογίας:

• Μετά από σειρά παρεμβάσεων της ΠΕΙΒ και της ΕΕΙΒ/ΕΙ, αλλά και του ΙΣΑ προς το ΚΕΣΥ για την απαλοιφή της παρένθεσης (Μικροβιολογία) από το ΠΔ 415/1994, ώστε να υπάρξει εναρμονισμός με την κοινοτική οδηγία (2005/36/ΕΚ), καθότι η παρένθεση αυτή δημιουργούσε τεράστια σύγχυση και αποστερούσε τους νέους ιατρός από το δικαίωμα να βρουν εργασία στο εξωτερικό, δημοσιεύτηκε ο Ν. 4461/2017. Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 99 του συγκεκριμένου Νόμου στην περίπτωση 17 του άρθρου 1 του π.δ. 415/1994 (Α΄236), από την ονομασία της ιατρικής ειδικότητας «Ιατρική Βιοπαθολογία (Μικροβιολογία)» διαγράφεται η εντός της παρενθέσεως λέξη «Μικροβιολογία».
  • Αποφασίστηκε δυναμική παρέμβαση σε όλα τα Νοσοκομεία της Αττικής στα οποία μη ιατροί και συγκεκριμένα επιστήμονες συναφών ειδικοτήτων, όπως ο κλινικοί χημικοί, μοριακοί βιολόγοι, βιοεπιστήμονες, αυθαίρετα έχουν λάβει θέση διευθυντή βιοχημικού εργαστηρίου και εκπαιδεύουν ιατρούς βιοπαθολόγους για να λάβουν την ιατρική ειδικότητα και διενεργούν εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες ανήκουν αμιγώς στο γνωστικό αντικείμενο της ιατρικής βιοπαθολογίας.

Αποφασίστηκε η σφράγιση, η επιβολή προστίμου και η προσφυγή ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών για τις περιπτώσεις μη ιατρικών εταιρειών που διενεργούν αυθαίρετα και παράνομα εξετάσεις που ανήκουν στο γνωστικό αντικείμενο της ιατρικής βιοπαθολογίας και χορηγούν γνωματεύσεις, χωρίς να διαθέτουν επιστημονικά υπεύθυνο ιατρό βιοπαθολόγο και δίχως σχετική άδεια σύμφωνα με το ΠΔ 84/2001.

8 6 2017 sinantisi peib antipoihsh