Ακολουθήστε μας

Εκλογές

election2

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

IATREIOKOINONIKISAPOSTOLIS LOGO

Web TV

 

Αναζήτηση

Μήνυμα Υποψηφίου Πρόεδρου Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη


PATOULISs

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι

Την τριετία που λήγει, ως πλειοψηφούσα παράταξη Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο ΔΗ.Κ.Ι.-ΙΣΑ στον ΠΙΣ και στον ΙΣΑ, κάτω από αντίξοες συνθήκες, δώσαμε, δίνουμε και θα δίνουμε με την ψήφο εμπιστοσύνης σας , μάχες απέναντι σε ένα Υπουργείο Υγείας και σειρά διαδοχικών πολιτικών ηγεσιών ολοκληρωτικής αντίληψης και νοοτροπίας, απολύτως δουλικές προς τους εκπροσώπους των Δανειστών, ενάντια σε ένα μπαράζ Μνημονιακής λογικής νομοθετημάτων και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που κονιορτοποίησαν ότι είχε απομείνει στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, με θύματα τους πολίτες και τους υγειονομικούς.

 

Η σύγκρουση με τους Μνημονιοταγείς Υπουργούς Υγείας Λοβέρδο, Λυκουρέντζο και Γεωργιάδη, που θα περάσουν στην ιστορία ως Υπουργοί «ευθανασίας», είχε και θα έχει το χαρακτήρα της κατά μέτωπο επίθεσης, ενάντια στα αντιλαϊκά και ανθυγιεινά νομοσχέδιά τους, που έβαλαν ταφόπλακα στο καταρρέον Σύστημα Υγείας.

 

Ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου σε καθημερινή βάση, για να αντιμετωπιστεί μια καταιγίδα σφαγιαστικών μέτρων, ευρισκόμενοι σε συνεχή εγρήγορση, προσπαθώντας πολλάκις κυριολεκτικά, πυροσβεστικά να σβήσουμε τις αλλεπάλληλες εστίες φωτιάς, που άναβαν τα υγειοκτόνα μέτρα Υ.Υ.Κ.Α.-Τρόϊκας.

 

Με μπαράζ παρεμβάσεων που ξεπερνούν τις 1.300 στα υπουργεία Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας, την παρουσία μας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και τις αναρίθμητες προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά υγειοκτόνων νομοθετημάτων, πετύχαμε να διασώσουμε σημαντικά κεκτημένα.

 

Ενδεικτικά θυμίζουμε την καθιέρωση του «κόφτη» φαρμάκων, δια της επιβολής πλαφόν στη συνταγογράφηση που καταρρίψαμε μετά από προσφυγή του ΠΙΣ και του ΙΣΑ στο ΣτΕ.

 

Παρότι κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση, αυτή προχώρησε και με απερίγραπτη προχειρότητα, έστησε πάνω σε πήλινα πόδια τον ΕΟΠΥΥ, που όπως προβλέψαμε απεδείχθη θνησιγενής, με άμεσο αποτέλεσμα την κατακόρυφη υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και μια χαώδη κατάσταση στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, οδηγώντας σε εξαθλίωση τους Έλληνες γιατρούς και τους ασφαλισμένους να πληρώνουν από τις λεηλατημένες τσέπες τους, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

 

Δυστυχώς τον αγώνα αυτό που έδωσε στη συντριπτική του πλειοψηφία το Ιατρικό Σώμα, υπονόμευσαν και πρόδωσαν, νεόκοπες ψευδεπίγραφες «ενώσεις»-σφραγίδες, που ακολουθώντας πρακτικές ιδιοτελών ολιγομελών ομάδων συγκεκριμένων συμφερόντων, λειτούργησαν ως «Δούρειος Ίππος» σε βάρος των Ελλήνων ασφαλισμένων και των συναδέλφων τους.

 

Αγνόησαν και τορπίλισαν τις αποφάσεις της ΓΣ του ΠΙΣ και των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων να μη συμβληθούν με τον θνησιγενή ΕΟΠΥΥ, ώστε να μη καταστεί δυνατή η λειτουργία του, συμπαρέσυραν μερίδα ιατρών και εκόντες, άκοντες έπαιξαν το παιχνίδι Λοβέρδου, γράφοντας στα κατώτερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων περί καταγγελίας των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ.

 

Σήμερα μέσα από την κολυμβήθρα των προσεχών εκλογών στους Ιατρικούς Συλλόγους, επιχειρούν να ξεπλύνουν τα αμαρτήματά τους και να αναδειχθούν ως προστάτες και εγγυητές της ενότητας και των διεκδικήσεων του συνόλου του Ιατρικού Σώματος.

 

Θεωρούν τους γιατρούς προφανώς αμνήμονες και αγνοούντες το μακελειό που έλαβε χώρα στην Υγεία και το τι στάση κράτησε ο κάθε φορέας και ο καθένας υπεύθυνος προσωπικά.

 

Ως Αδέσμετο Ιατρικό Μέτωπο ΔΗ.Κ.Ι.-ΙΣΑ την κρίσιμη αυτή περίοδο της αποδόμησης του Κοινωνικού ιστού και της κατεδάφισης του Κοινωνικού κράτους, με τον ευαίσθητο χώρο της υγείας να έχει κονιορτοποιηθεί, η διατήρηση ενός αρραγούς και ενιαίου Μετώπου των Ιατρικών Φορέων και κατ’ επέκταση του Ιατρικού Κόσμου, σε συνεργασία με Επαγγελματικούς, Επιστημονικούς, Κοινωνικούς Φορείς και τους χρήστες υγείας, αποτελεί νομοτελειακά καθήκον μας και αναγκαιότητα, εάν προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο γενικότερα, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου της υγείας.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ενόψει εκλογών μόνο όλοι μαζί με προσπάθειες και θυσίες θα ξεπεράσουμε τα σημερινά αδιέξοδα και θα μπορέσουμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους μας, ότι το «μακελειό» στο χώρο της υγείας δεν τελείωσε και οδηγείται στην κορύφωσή του.


Όσοι εθελοτυφλούν, ότι αποστασιοποιημένοι και μη συμμετέχοντες στους κοινούς αγώνες περιμένουν καλύτερες μέρες, περιοριζόμενοι σε ανέξοδη κριτική, θα διαψευστούν και όταν ανανήψουν, ίσως είναι αρκετά αργά.

 

Όσα σήμερα δυστυχώς νομοθετούνται, μαθηματικά οδηγούν στον επαγγελματικό μαρασμό του Έλληνα γιατρού και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

 

Μονόδρομο αποτελεί ο αγώνας διαρκείας ενάντια στις πολιτικές κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, υποβάθμισης της υγείας του λαού και στοχευμένης απαξίωσης του Έλληνα γιατρού σε όλα τα επίπεδα, καθώς και στην ισοπέδωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο όνομα των μνημονίων.

 

Ποτέ να μην ξεχνάμε, ότι με Ενότητα και Αγώνες λύνονται τα προβλήματα και ότι η Δημοκρατία είναι προσκλητήριο παρόντων και όχι κοιμητήριο απόντων.

 

Σας καλώ να δώσετε δυναμικό παρών στις εκλογές της 12ης-13ης Οκτωβρίου, για να αποφασίσουμε Όλοι Μαζί για το μέλλον μας.

 

 

Γιώργος Πατούλης

Υποψήφιος Πρόεδρος Ι.Σ.Α.